AED GEPLAATST IN WADENOIJEN DANKZIJ KERSENVEILING

Met de overhandiging van de Automatische Externe Defibrillator (AED) door Jolanda Blom aan het bestuur van Stichting HeartSafe Tiel is op woensdag 11 december 2019 de AED aan de Bredestraat 25 in Wadenoijen officieel in gebruik genomen. De plaatsing van de AED is tot stand gekomen door de veiling van het eerste kistje Betuwse kersen afgelopen juni in Boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen door kersenteler Aart Blom. Als startschot voor het nieuwe Betuwse kersenseizoen is het eerste kistje kersen geveild en gekocht door Wimco Groenendaal van Groda A.G.F. b.v. Met de veiling van nog tien kistjes is er in totaal € 3040,- opgehaald.

De AED is onderdeel van het netwerk van 24 uur per dag bereikbare AED’s in het straatbeeld van de gemeente Tiel. De AED’s worden ingezet bij een reanimatie door het oproepen van Burgerhulpverleners. Zij krijgen via de meldkamer een oproep met de locatie van het slachtoffer en de dichtstbijzijnde locatie van een AED. De AED is geplaatst door een vrijwilliger van Dekatec en wordt onderhouden door ketenpartner Just4Safety die ook de trainingen Reanimatie & AED verzorgt. Wilt u Burgerhulpverlener worden? Dankzij een financiële ondersteuning van de Gemeente Tiel kunt u zich gratis inschrijven voor een training. Op de website www.heartsafetiel.nl kunt u hierover meer informatie vinden.

Op de foto: Jolanda Blom (2e van rechts) overhandigt de AED aan Bianca Looyschelder – De Weerd (Penningmeester Stichting HeartSafe Tiel) met links van haar Nicole Elstgeest (Voorzitter). Ze worden geflankeerd door de familie Vermeulen, eigenaren van het pand waar de AED is geplaatst. Rechts staat René van IJzendoorn, marketingadviseur Betuwe Kers.